Olivier Giroud behoorde een periode tot een van de beste spitsen van Europa. Ondanks dat hij niet zeer productief was in vergelijking tot spitsen als Lewandowski en Harry Kane, mocht de Fransman zich toch meten met de top van Europa.

Giroud groeide op in de jeugdopleiding van de Franse tweededivisionist Grenoble Foot 38. Ondanks dat hij daar al op negentienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal, werd hij op 21-jarige leeftijd toch verhuurd. Hij moest zichzelf gaan bewijzen bij FC Istres, een laagvlieger uit de Championnat National (derde divisie in Frankrijk).

De grote stap naar de Ligue 1

Met 14 goals uit 33 wedstrijden bij FC Istres, wekte hij interesse van FC Tours (club uit de Ligue 2). Hij maakte een transfer, veroverde direct een basisplaats en wist twee seizoenen te vlammen. Dit leverde hem op 24-jarige leeftijd een mooie transfer op naar Ligue 1-club Montpeiller.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AC Milan (@acmilan)

Het grote succes

Toen Giroud in zijn tweede seizoen bij Montpeiller 21 doelpunten scoorde in 36 wedstrijd, dwong hij een toptransfer af naar Arsenal. Maar liefst €15 miljoen legde de Londense club voor hem neer. In dezelfde periode maakte hij ook zijn debuut voor het Franse nationale elftal. Daarna ging het hard Giroud. Hij won diverse grote prijzen als de FA Cup (2014), het WK (2018) en de UEFA Europa League (2019). Iets wat hij waarschijnlijk zelf nooit had verwacht toen op 21-jarige leeftijd nog in de 5e divisie speelde. In 2018 tekende de Fransman een contract bij aartsrivaal Cheslea en in 2021 verhuisde hij naar AC Milan.