Dat er megaslarissen worden uitbetaald in de voetballerij, is algemeen bekend. In de Eredivisie verdienen spelers als Sebastién Haller zo'n €6 miljoen per jaar, terwijl Messi ondertussen ruim €42 miljoen per jaar verdient bij PSG.

Maar ook in de lagere competities worden er flinke bedragen uitgekeerd in de voetballerij. Waar spelers in de Keuken Kampioen Divisie vrijwel net kunnen rondkomen van hun salaris, verdient de bestbetaalde speler in de Engelse Championship meer dan €4 miljoen per jaar.

Technische staf

Niet alleen spelers strijken in de Championship, League one en League two behoorlijk wat centen op. Ook de technische staf in deze competities drukt behoorlijk op de financiële lasten bij de clubs. Zo verdient een fysio zelfs €230.000 per jaar. Dat is dan wel de bestbetaalde fysio in een van deze competities, maar alsnog blijft het een megabedrag.

voetballoopbaan salaris championship league one league two
De Engelse krant The Daily Mail publiceerde een overzicht van de gemiddelde salarissen in de lagere Engelse competities. Zoals je hierboven kunt zien zijn het schokkende bedragen. Dit is dan ook de reden waarom veel clubs tijdens de coronacrisis deze lasten niet meer kunnen dragen en daardoor in de problemen kwamen.

voetballoopbaan salaris championship league one league two
Er kwamen destijds bijna geen gelden meer binnen, maar maandelijks vlogen er gigantische bedragen uit aan salarissen. Hierboven vind je een overzicht van de bestbetaalde salarissen in deze competities. Zoals je kunt zien verdient de best betaalde fysiek trainer ruim €330.000 en een materiaalman zelfs bijna €70.000.