Na jarenlang in de lagere competities van Frankrijk te hebben gespeeld wist Riyad Mahrez pas op 23-jarige leeftijd zijn debuut te maken op het hoogste niveau in Engeland. Hij speelde toen bij Leicester City en promoveerde van de Championship naar de Premier League.

Inmiddels is Mahrez een gevestigde naam in het Europese topvoetbal en heeft hij al vier Premier League-titels achter zijn naam staan. Dit heeft hij mede te danken aan zijn geweldige individuele kwaliteiten waarmee hij continue van grote waarde weet te zijn voor zijn team.





First touch

De eerste aanname van de Fransman is absoluut zijn 'geheime wapen'. Met name wanneer hij een crosspass krijgt en direct in een 1-tegen-1 situatie staat, weet hij met zijn eerste aanname direct een vervolgactie te kunnen maken waarmee hij een schietkans of voorzet kan creëren.

Een eerste aanname is 100% trainbaar. Het is met name voor buitenspelers en backs belangrijk om hier veel aandacht aan te geven. Want wanneer je je first touch optimaliseert, kom je veel sneller in 1-tegen-1 situaties en zul je veel makkelijker en efficiënter je tegenstander kunnen passeren.

Bestudeer de video hierboven van Mahrez daarom extra goed.