Als we het Algemeen Dagblad moeten geloven zal Finn van Breemen aankomen seizoen zomaar eens voor FC Basel kunnen spelen. De centrale verdediger is bezig aan een sterk seizoen bij ADO Den Haag wat tot een flink bod heeft geleid van FC Basel.

De Zwitserse topclub is bereid om €1 miljoen te betalen om de twintigjarige voetballer binnen te halen. Afgelopen zomer kwam Finn van Breemen over van ADO O21 naar de hoofdselectie van ADO, waar hij vanaf medio november vaste basisspeler is geworden.

Uniek rijtje

Alhoewel de carrière van Finn van Breemen pas net begonnen is, zal hij in een uniek rijtje terecht komen als het bod van €1 miljoen door ADO wordt geaccepteerd. Er gingen namelijk slechtst vijf spelers voor hem die voor meer dan €1 miljoen werden verkocht. Namelijk:

  • Björn Johnsen naar AZ Alkmaar: €2,3 miljoen
  • Daryl Janmaat naar sc Heerenveen: €1,8 miljoen
  • Nasser El Khayati naar Qatar SC: €1,7 miljoen
  • Wesley Verhoek naar FC Twente: €1,5 miljoen
  • Michiel Kramer naar Feyenoord: €1,5 miljoen
Halve finale Conference League

Finn van Breemen kan teamgenoot worden van ex-Feyenoorder Wouter Burger die momenteel op het middenveld speelt bij FC Basel. FC Basel staat op het moment van schrijven met één been in de finale van de Conference League. De eerste uitwedstrijd in de halve finale wonnen ze van Foirentina. Aanstaande donderdag spelen ze thuis de return.

Bron screenshot: ADOTV