Felipe Melo was altijd al een bijzondere vertoning op het voetbalveld. De Braziliaanse middenvelder die o.a. uitkwam voor Galatasaray, Inter en Juve groeide op in één van de gevaarlijkste favela’s van Brazilië waar hij was omringd door wapens, drugs en geweld.

De inmiddels 37-jarige spelers van SE Palmeiras bevestigt dat het weinig scheelde of hij was een grote crimineel geworden, in plaats van een succesvolle profvoetballer. “Ik ben vertrokken uit de criminele omgeving omdat ik wou gaan vechten voor mij droom. Ik zat vaak in een dilemma waarbij ik mezelf een keuze voorlegde: voetbal of criminaliteit. Ik besloot om voor voetbal te gaan en dat is duidelijk de beste keuze geweest. Als ik geen voetballer was geworden, was ik nu waarschijnlijk een moordenaar.” vertelt Felipe Melo

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Felipe Melo (@felipemelo)

Maak de juiste keuzes

Felipe Melo is een goed voorbeeld van hoe veel jongeren zouden moeten denken. Je moet in je jeugd al vroeg de juiste keuzes maken en daar wordt je niet altijd bij geholpen. Hier ben je volledig zelf verantwoordelijk voor. Een kleine investering in je jeugd kan bepalen hoe je leven er 10 tot 20 jaar later uitziet.