FC Lienden-trainer Hans van de Haar gaat aankomende zomer vertrekken naar de Verenigde Staten voor een bijzonder avontuur. De voormalig prof gaat namelijk voor voetbalclub Miami Dutch Lions FC een selectie samenstellen en meedoen aan een soort 'talentencompetitie'.

Miami Dutch Lions FC is een onderdeel van Dutch Lions FC Group dat met name Nederlandse voetballers de mogelijkheid biedt om zichzelf te bewijzen in het Amerikaanse profvoetbal. Aankomende zomer zal Miami Dutch Lions FC deelnemen aan de Sunshine League.

De Sunshine League is een competitie die specifiek is gemaakt voor voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen. Er komen veel scouts op de wedstrijden af en al meerdere spelers zijn via deze route profvoetballer geworden in Amerika. "Spelers kunnen vanuit de Sunshine League een stap maken naar de Major League Soccer. Veel Zuid-Amerikaanse voetballers doen precies hetzelfde en zijn via deze weg op het hoogste of één na hoogste niveau in Amerika beland." vertel Hans van de Haar.

Stage dagen

Op 3 maart wordt er o.a. bij voetbalclub IJsselmeervogels een testdag georganiseerd. Spelers kunnen zich hier vrijwillig voor aanmelden. Er worden uiteindelijk 8 tot 10 spelers geselecteerd.