De Nederlandse Kevin van Veen staat al inmiddels al een aantal jaar onder contract in de Engelse League One, maar kende vier jaar geleden hele andere tijden. Hij was in 2014 namelijk nog fulltime stukadoor en verdiende zijn brood door dagelijks vroeg op te staan en muren en plafonds te stuken.

Tegenwoordig heeft de 26-jarige Eindhovenaar een contract bij Het Engelse Scunthorpe United FC en verdient daar ruim €250.000,- per jaar. Dat is even wat anders dan het salaris van een fulltime stukadoor.

Van amateur naar profvoetballer

Kevin van Veen speelde op 23-jarige leeftijd in de Topklasse Zondag bij JVC Cijk en scoorde in één seizoen 17 doelpunten. Hij viel op bij de scouts van FC Oss en dwong aan het einde van het seizoen een transfer af naar de Jupiler League. Daar hielt het scoren niet op.

Ook bij FC Oss wist hij maar liefst 16 keer het net te vinden in slechts 20 wedstrijden. Zijn bijzondere prestaties als debutant op het professionele niveau in Nederland leverde hem een 3,5 jarig profcontract in de Engelse League One op. Afgelopen seizoen werd hij nog voor een halfjaar verhuurd aan Cambuur Leeuwarden, maar dat werd echter geen succes.

Bron: De Volkskrant