Samen met Mbappé behoort Erling Haaland absoluut tot grootste talenten op de Europese velden. De Noorse topspits scoort aan de lopende band voor Borussia Dortmund en zal aankomende zomer waarschijnlijk een recordtransfer maken naar een Europese topclub.

Wat opvallend is aan Haaland, is dat hij in twee jaar tijd enorm gegroeid is. Dat is dan ook de reden waarom hij op het allerhoogste podium indrukwekkende prestaties kan neerzetten. Volgens Erase Steenslid, zijn voormalig fysiek trainer bij Molde FK, groeide hij in twee jaar tijd enorm. Niet zo zeer qua lengte, maar meer in spiermassa. Hij kwam in 15 maanden tijd 12 kg (!) aan in spiermassa. Dat is behoorlijk veel voor een voetballer.

Dit bericht bekijken op Instagram

🇳🇴3-0🇮🇱 EM i rute #tenkeneste

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland) op

"Omdat Haaland heel snel groeide rond zijn 17e, was het belangrijk om extra spiermassa te kweken. Hij was namelijk gewoon een lange slungel, had geen spiermassa en moest alles opnieuw gaan trainen." vertelt Steenslid tegenover AS.

Het heeft voor Haaland positief uitgepakt. Los van zijn duelkracht en explosiviteit, is hij er ook veel sneller door geworden. Herinner je zijn sprint nog in de thuiswedstrijd tegen PSG? Dat is een mix van pure kracht, snelheid en explosiviteit.

Bekijk de video van zijn sprint hieronder: