Het is dan eindelijk zover. Vanaf het seizoen 2020/2021 mag er in het Nederlandse profvoetbal niet meer op kunstgras worden gevoetbald. Tenminste, dan praten we puur over de Eredivisie. Alle Eredivisie-clubdirecteuren zijn na een vergadering in Zwitserland tot een akkoord gekomen om dit plan door te zetten. Het besluit zal aankomende week officieel bekrachtigd worden en door de KNVB officieel naar buiten gebracht worden.

Amateurvoetbal Het is nog niet bekend in hoeverre het kunstgras-verbod wordt doorgezet in het amateurvoetbal. Veel spelers irriteren zich mateloos aan de vele kunstgrasvelden in het amateurvoetbal. Het speelt stroef, is blessuregevoelig en het levert flinke wonden op als je er een sliding op maakt. De reden waarom clubs kiezen voor kunstgrasvelden is vanwege de financiële voordelen. Het is onderhoudsvriendelijk, relatief goedkoop en heeft een lange levensduur. De meeste velden gaan makkelijk 10 tot 15 jaar mee.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09