Emerson Royal maakte op twintigjarige leeftijd de transfer van de Braziliaanse Serie A-club Atlético Mineiro naar Real Betis. Real Betis en FC Barcelona kochten Emerson Royal samen via een 50/50 deal. Uiteindelijk vertrok hij na twee sterke seizoen alsnog naar FC Barcelona, maar die lieten hem na drie competitiewedstrijden alweer gaan.

Voor €28 miljoen nam Tottenham Hotspurs de rechtsback over van FC Barcelona in de zomer van 2021. Daar groeide hij al snel uit tot een vaste kracht en ook in het seizoen 2022-2023 begint Emerson Royal vrijwel altijd in de basis.

€1 miljoen aan investeringen

Volgens The Sun zou Emerson Royal rond de €1 miljoen hebben geïnvesteerd in diverse apparatuur zoals een hyperbaric oxygen therapy chamber. Een apparaat waarmee je zuurstofopname kan verbeteren. Hierdoor kan hij thuis aan zijn conditie werken en o.a. zijn herstel optimaliseren.

Daarnaast investeerde Royal ook in een neurowetenschapper die hem hielp om beter met zijn brein om te gaan. Hiermee wilt hij zijn kijkgedrag en handelingssnelheid in het veld verbeteren en buiten het veld beter leren omgaan met druk. Ook zou Royal een bedrag hebben geïnvesteerd om een analyse te laten maken van rechtsback Achraf Hakimi.