Eljero Elia is altijd een voetballer geweest die onder een vergrootglas lag. Op jonge leeftijd brak hij via ADO Den haag door bij FC Twente en bekroonde hij zich bij de Tukkers tot het grootste talent van de Eredivisie. Via Hamburger SV kwam hij uiteindelijk bij het grote Juventus terecht. Alhoewel hij weinig tot spelen toe kwam, heeft hij toch behoorlijk wat geld binnengeharkt in Italië. Elia werd door sommigen sindsdien ook wel een 'geldwolf' genoemd. De kritiek die hij vaak om de oren kreeg, kon de geboren Voorburger moeilijk accepteren. Zelfs nu heeft hij er nog moeite mee als hij eraan terugdenkt.



"Mensen zeggen altijd dat ik voor het geld voetbal, maar dat is nooit het geval geweest. Ik maak altijd keuzes als voetballiefhebber. Ook toen ik naar Turkije ging, dachten ze dat ik voor het geld ging spelen. Maar ik ben daar gewoon kampioen geworden. Uiteindelijk voetbal ik nu voor een minimumloon bij ADO Den Haag. Ik verdien €1.000,- in de maand. En dan durven mensen nog steeds te zeggen dat ik een geldwolf ben?" vertelt Eljero Elia in een interview met het YouTube-kanaal Nandoleaks.


Wil je persoonlijk geholpen worden met het opstellen van een schema op maat? Dan kunnen wij je helpen met een voetbalspecifiek schema. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie!