De ontwikkeling van voormalig De Graafschap-aanvaller Youssef El Jebli is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gegaan. De Utrechter verhuisde in 2015 op 22-jarige leeftijd van FC Lienden naar FC De Graafschap.

FC Lienden speelde destijds Topklasse (tegenwoordig Derde Divisie) en De Graafschap promoveerde van de Jupiler League naar de Eredivisie. Het was dus een grote stap voor El Jebli, maar hij wist in zijn eerste seizoen wel direct een basisplek af te dwingen bij de Superboeren. Omdat de transfer behoorlijk snel verliep en hij direct moest aansluiten, had hij zijn bijbaantje die hij destijds had nog niet op gezegd.

Hij werkte namelijk nog als vakkenvuller in de Albert Heijn en daar had hij het nog prima naar zijn zin. Uiteindelijk verhuisde hij naar Doetinchem en was hij wel genoodzaakt om zijn baan op te zeggen.

"Mensen kwamen naar mij toe: Youssef, je bent Eredivisie speler. Waarom werk je nog bij de Albert Heijn? Waarop ik vertelde dat ik gewoon mezelf ben, eerst mijn ding wil afmaken en dan mezelf volledig ga focussen op voetbal." aldus Youssef El Jebli tegenover FunX. Bekijk het volledige interview in de video hierboven. Bron foto: FunX