Hoe scoor je een penalty? Bestaan er speciale technieken om een penalty te scoren? Veel voetballers hebben moeite met het scoren van een penalty. Niet omdat ze niet genoeg kwaliteiten hebben om de bal in het doel te schieten, maar omdat ze gewoonweg niet met druk kunnen omgaan.

Ronaldo heeft in zijn carrière 161 penalty’s mogen nemen. 136 waren raak, 26 schoot hij mis. Een scoringspercentage van 84%. Niet verkeerd. In de video hieronder zie je hoe de Portugees met 100% overtuiging een penalty scoort terwijl hij onder volledige druk staat. Er werd zelfs met een laser in zijn ogen geschenen.

Ademhaling

Wat opvalt is hoe Ronaldo zijn ogen sluit, diep ademhaalt en vervolgens zijn aanloop neemt. Dit doet hij om zich af te zonderen van alles en zich alleen nog maar te focussen op het scoren van de penalty. Hij stelt zijn vizier op scherp. Een goede ademhaling is dus essentieel tijdens het nemen van een penalty.

Ook in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus in 2018 deed Ronaldo precies hetzelfde. Deze penalty werd in de 98ste minuut van de wedstrijd genomen en was nóg belangrijker.

Als hij mistte, was Real Madrid uitgeschakeld in de Champions League. Ook bij deze penalty haalt hij eerst diep adem voordat hij zijn aanloop neemt. Vervolgens sprint hij vol overtuiging richting de bal en schiet hij hem vol in de bovenhoek.