In de Duitse Bundesliga geldt momenteel de regel dat een voetbalspeler pas mag debuteren in het profvoetbal als hij of zij ouder dan 18 jaar is. Deze ouderwetse regel kan talentvolle spelers echter beperken in hun ontwikkeling en ervoor zorgen dat spelers liever een transfer maken naar een andere competitie. 

De Duitse voetbalbond wil deze regel daarom herzien en heeft in maart een groot overleg ingepland om de regelgeving wellicht aan te gaan passen naar 16 jaar. De discussie is o.a. op gang gekomen door de opvallende statistieken van niemand minder dan: Youssoufa Moukoko. Wie kent hem niet. Youssoufa Moukoko is pas 15 jaar oud, maar is nu al hét pareltje van de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. De jonge spits staat momenteel op 26 goals en 8 assists in 21 wedstrijden in de O19 van de Duitse topclub. Hiermee lijkt hij al stiekem op de deur te kloppen bij het eerste elftal.

voetballoopbaan

Of Moukoko na de aanpassing van de regelgeving direct wordt opgeroepen, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar de prestaties die hij de afgelopen jaren heeft neergezet in Duitsland, zijn meer dan opvallend en bijzonder. Bekijk de stats hieronder maar eens. Toen hij twaalf jaar oud was, speelde hij al bij Dortmund O17. Afgelopen zomer mocht hij op veertienjarige leeftijd aansluiten bij Dortmund O19.

 

Bron screenshots: Transfermarkt.de