Dries Mertens heeft de afgelopen jaren gigantische stappen gemaakt in zijn voetbalcarrière. De Belgische aanvaller is één van de sterspelers bij Napoli en liet gisteren met een heerlijke volley tijdens de eerste poulewedstrijd van België op het WK gelijk zien wat hij waard is. De 31-jarige Belg speelde vroeger o.a. bij de Stade Leuven en RSC Anderlecht, maar werd té klein en te tenger bevonden door de trainers. Desondanks bleef Mertens geloven in zijn dromen en wist uiteindelijk bij AGOVV op negentienjarige leeftijd te debuteren in het profvoetbal. Na een succesvolle periode in de Jupiler League, kwam hij via FC Utrecht bij PSV terecht. De Eindhovenaren betaalde maar liefst €13 miljoen voor Mertens, die in zijn eerste seizoen als buitenspeler direct 21 goals in 33 wedstrijden scoorde. Twee seizoenen later, in 2013, nam Napoli Mertens over van PSV voor €9 miljoen.

Blondes have more fun! 🇧🇪 #REDTOGETHER

Een bericht gedeeld door Dries Mertens (@driesmertens) op

In Italië scoort Mertens er flink op los. In het seizoen 2016/2017 werd hij zelfs bijna topscorer in de Serie A met 28 doelpunten in 35 wedstrijden. Afgelopen seizoen maakte hij 18 goals en plaatste hij zich zonder problemen met België voor het WK.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09