Martin Odegaard werd een aantal jaar geleden nog gezien als een van de allergrootste beloftes van Europa. De Noorse voetballer debuteerde al op vijftienjarige leeftijd op het hoogste niveau in Denemarken en daarna volgde al snel een transfer naar Real Madrid.

Op zestienjarige leeftijd schreef hij zelfs geschiedenis door bij Real Madrid als jongste speler ooit te debuteren in de Spaanse competitie.

Het keiharde trainingsschema van Ødegaard

Maar hoe wist hij op zo'n jonge leeftijd al zoveel te bereiken? Los van zijn talent had dat deels te maken met de keiharde trainingen die Ødegaard al op jonge leeftijd moest volgen.

Op dertienjarige leeftijd moest hij namelijk al een streng trainingsschema volgen om topfit te worden en zichzelf in een hoger tempo te ontwikkelen. Hieronder kun je zien hoe pittig dat trainingsschema eruit zag. De kwaliteit van de afbeelding is slecht, maar als je goed kijkt of inzoomt kun je het wel lezen.

- Iedere dag, behalve woensdag, moest hij twee uur voor zichzelf trainen

- Op dinsdag en vrijdag moest hij op school 45 minuten in de sportschool trainen

- Iedere dag, behalve zondag, moest hij 1,5 tot 2 uur bij zijn club Strømsgodset IF trainen

Uiteraard bieden loeizware trainingsschema's nog geen garantie tot een succesvolle voetballoopbaan. Echter is dit wel een hele belangrijke factor om op fysiek en mentaal gebied het beste uit je jezelf te halen.