Als voetballer zul je wekelijks, tijdens en buiten de vakantieperiodes, bezig moeten zijn om je lichaam en je spieren zo sterk mogelijk te maken. Wanneer je spieren in je lichaam zwak zijn, zul je sneller een blessure oplopen tijdens een training of een wedstrijd.

Er bestaan verschillende manieren om je spieren te trainen. Voor voetbalspelers is het voornamelijk belangrijk om explosief te trainen en aan je mobiliteit en flexibiliteit te werken. Het kan voordelig zijn om in spiermassa wat aan te komen, maar omdat je dan al snel te zwaar kan worden wordt dat vaak niet geadviseerd.

Elastische band

Veel voetballers kiezen ervoor om met een elastische band te trainen. Het is zeer praktisch want je kunt de band overal mee naar toe nemen. Een elastische band biedt veel weerstand en zorgt ervoor dat je spieren niet alleen sterker maar ook flexibeler worden. Je kunt tevens je explosiviteit trainen met een elastische band. Op de onderstaande video kun je zien hoe een Amerikaanse personal trainer voordoet hoe je je snelheid kunt trainen met een elastische band.