Toen je vroeger klein was moest je van je ouders waarschijnlijk altijd verplicht met badslippers douchen, maar na verloop van tijd ging je ze ongetwijfeld steeds minder vaak gebruiken. Na het lezen van dit artikel ga jij direct nieuwe badslippers aanschaffen en  standaard bewaren in je voetbaltas.

Het is heel belangrijk om in openbare kleedkamers met badslippers te lopen. Je loopt namelijk een groot risico op het krijgen van wratten of voetschimmel. Bacteriën en schimmels verzamelen zich graag in warme ruimtes, vandaar dat er vaak in het huisreglement van een kleedkamer staat dat het verplicht is om met badslippers de doucheruimte te betreden.

Voetschimmel

Voetschimmel

In principe beschermd je huid je tegen schimmels, maar soms kan de schimmel er alsnog doorheen komen. Je loopt bijvoorbeeld een groter risico op voetschimmel wanneer je huid beschadigd is, verweekt is door te veel vocht en wanneer je je huid te vaak met zeep wast. Voetschimmel komt vaak voor in twee verschillende varianten: Trichophyton rubrum en Trichofyton mentagrophytes. Deze schimmels zijn meestal te vinden in de hoorlaag van de opperhuid.

Tip van de dag: Draag ALTIJD badslippers in de kleedkamer.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!