Bier is misschien wel het populairste drank in de voetbalsport. Best gek, want voetballers zijn over het algemeen zeer fanatieke sporters. Het feit dat bier zo populair is bij voetballiefhebbers dwingt ons om alle feiten omtrent bier is even op een rijtje te zetten. beer Wat zijn de voordelen van bier?


Vitamine B In bier zit maar een kleine hoeveelheid suiker en het bestaat voor 90% uit water. In verhouding tot een gemiddeld glas frisdrank, zit er in een pilsje maar liefst 50% minder calorieën. De gist wat in bier wordt toegevoegd zorgt voor de aanmaak van vitamine B. Als je je pilsje met mate nuttigt, kan het een prima aanvulling zijn op je lichamelijke behoefte aan vitamine B. Bier verminderd de kans op ziektes Meerdere universitaire studies hebben aangetoond dat bier de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Daarnaast veroorzaakt bier een gunstig effect tegen bloedklonters, hoge bloeddruk en diabetes type II. 01-bier   Wat zijn de nadelen van bier? 


  Bier verhoogt toiletbezoeken  Het drinken van bier zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon ADH niet meer produceert. Dit hormoon zorgt er normaal gesproken voor dat vocht in je lichaam blijft zitten. Hierdoor heeft je lichaam regelmatig een toiletbezoek nodig. Ook het hoge gehalte aan water in bier zorgt ervoor dat je vaak een plasje moet doen. Alcohol is verslavend en kankerverwekkend De stof alcohol dat in de meeste soorten bier zit is een kankerverwekkende stof. Ook bij weinig consumptie van alcohol is er een verhoogde risico op diverse soorten kanker, een hersenbloeding, leveraandoeningen, orgaanbeschadigingen en verslaving.