Afgelopen weekend stonden er weer een hoop mooie wedstrijden op het programma waar wij als échte voetballiefhebbers de hele zomer naar uit hebben gekeken. O.a. de Premier League ging van start, en dat leverde een aantal spectaculaire wedstrijden op. Wij hebben de belangrijkste feitjes even hieronder op een rijtje gezet. Hull City - Leicester City (2-1) Leicester City ging na het kampioenschap van afgelopen seizoen met volle vertrouwen de wedstrijd in tegen nieuwkomer Hull City. Echter had het koningskoppel Jamie Vardy en Riyad Mahrez nog niet helemaal de vorm te pakken van afgelopen seizoen. Hull city overtrof Leicester City tegen alle verwachtingen in met 2-1. Burnley - Swansea City (0-1) Leroy Fer was dit weekend zeer belangrijk voor Swanea. Hij scoorde in de 82ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor Swansea uiteindelijk met drie punten het stadion kon verlaten. De andere Nederlander Mike van de Hoorn bleef de hele wedstrijd op de bank. Everton - Tottenham Hotspur (1-1) De eerste Premier League wedstrijd van Everton onder leiding van Ronald Koeman resulteerde in een gelijkspel tegen het Tottenham Hotspur van o.a. Vincent Janssen. Tien minuten na het begin van de tweede helft viel Vincent Janssen in voor Eric Dier. Ook Michel Vorm mocht speelminuten maken, nadat doelman Lloris in de 35ste minuut vanwege een hamstringblessure het veld moest verlaten. AFC Bournemouth - Manchester United (1-3) De eerste Premier Leauge wedstrijd van Zlatan Ibrahimovic is een feit. De 34-jarige Zweed beloonde zijn debuut in Engeland met prima goal d.m.v. een afstandsschot in de linkeronderhoek. Daley Blind speelde de hele wedstrijd, en Memphis Depay mocht in de laatste minuut invallen voor Wayne Rooney. Timothy Fosu-Mensah kreeg een tribuneplaats van Mourinho. Arsenal - Liverpool (3-4) Wat een heerlijke wedstrijd was dit. Liverpool, met o.a. Wijnaldum in de basis, speelde een heerlijke partij tegen Arsenal en verlieten het Emirates stadion met drie punten. Wijnaldum leverde de assist op Adam Lallana die de 1-2 binnenschoot. Top 3 Eredivisie In de Nederlandse competitie won Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-0, speelde Ajax met 2-2 gelijk in de Arena tegen Roda JC en won PSV thuis met 1-0 van AZ. Feyenoord staat met 7 goals voor, en 0 goals tegen momenteel bovenaan de ranglijst op basis van doelsaldo.