De meeste profvoetballers doen er alles aan om zo fit mogelijk voor de dag te komen, maar er zitten er ook een hoop tussen die er totaal niet naar omkijken hoeveel ze wegen. Het feit dat sommige profvoetballers met een dikke buik of met zwaar gewicht rondlopen hoeft niet direct te betekenen dat het ze niks interesseert. Sommige mensen hebben nou eenmaal een aanleg om sneller dik te worden, en sommige mensen slaan iets te ver door op het gebied van fitness. Hieronder heeft onze redactie een lijstje samengesteld van de 5 zwaarste voetballers van de wereld:   Embed from Getty Images 5. George Elokobi: 96kg George Elokobi is een afgetrainde 30-jarige profvoetballer dat uitkomt voor het Engelse Colchester United FC. Met een gewicht van 95kg heeft hij niet bepaald een gewicht van een voetballer, maar functioneert nog altijd naar behoren.   Embed from Getty Images 4. Chris Samba: 98kg Chris Samba is een Congolese voetballer die onder contract staat bij Dinamo Moskou. Hij heeft een jaarsalaris van ruim 5 miljoen euro, dus er wordt veel van hem verwacht. Met een lengte van 1.93 en een gewicht van 98 kg is Samba een absolute beest in de verdediging van Dinamo Moskou.  

Spelers foto van mij bij @andereoranje #FCVolendam Lees meer op: JeroenVerhoeven.com Een bericht gedeeld door Jeroen Verhoeven (@jeroenverhoevenofficial) op

3. Jeroen Verhoeven: 99kg De bekende keeper van o.a. FC Volendam, Ajax en FC Utrecht heeft een gewicht van ongeveer 99kg. Hij fungeert al jarenlang op het hoogste niveau in Nederland, maar heeft niet bepaald de uitstraling van een profvoetballer. Hij at naar eigen zegge nooit veel ongezonde snacks, en trainde altijd net zoveel als de rest van de selectie.   walter 2. Walter: 100kg Walter Henrique da Silva, alias Walter, speelt momenteel voor het Braziliaanse Atlético Paranaense. Walter heeft altijd al rondgelopen met een 'buikje' en dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij nooit is doorgebroken op het allerhoogste niveau.   akinfenwa 1. Adebayo Akinfenwa: 102kg Deze wereldbekende klerenkast is 34 jaar en staat sinds deze zomer onder contract bij het Engelse Wycombe Wanderers FC. Dit is de allerzwaarste en allersterkste profvoetballer op aarde, met een gewicht van maar liefst 102kg is dit zeker een tegenstander om bang voor te zijn.