Bijna elke voetbalclub heeft wel een select groepje die regelmatig voor onrust zorgt tijdens en rondom wedstrijden. Maar bij sommige voetbalclubs loopt deze 'onrust' zo nu en dan uit tot kleine burgeroorlog.

Bij de voetbalclubs hieronder is het al meerdere keren uit de hand gelopen en daar wil je als voetbalsupporter liever niet tussen staan.

5. Zenit Sint-Petersburg, Rusland

Samen met CSKA en Spartak Moskou vormen deze bendes een levensgevaarlijke bedreiging voor alle omstanders. Er wordt vaak afgesproken op een specifieke locatie om elkaar vervolgens helemaal af te tuigen.

4. Boca Juniors, Argentinië

Met name de wedstrijden tegen River Plate lopen regelmatig uit tot een slachtpartij. Dit zijn wedstrijden waar je liever niet bij wilt zijn als toerist. Er wordt veel geweld gebruikt en de Argentijnse politie heeft hun handen vol aan deze losgeslagen hooligans.

3. Lazio Roma, Italië

Lazio Roma is een zeer geliefde club in Italië, maar hebben ook meerdere georganiseerde bendes in hun fanbase zitten. Tenminste één bende, genaamd 'Irriducibili', vormt een levensgevaarlijke groep met fascistische elementen. Drie jaar geleden belandde de leider van deze groep, genaamd Toffolo, in het ziekenhuis toen hij betrokken raakte bij een schietpartij.

2. Shakhtar Donetsk, Oekraïne

Shakhtar Donetsk heeft een compleet gestoorde aanhang waar je liever geen ruzie mee wilt hebben. Er gingen zelfs geruchten dat de hooligans van Shakhtar banden zouden hebben met Neo-Nazi bendes. Met name de wedstrijden tegen Dynamo Kyiv lopen regelmatig uit de hand.

1. Universitario Lima, Peru

Universitario Lima is Peruviaanse voetbalclub dat uitkomt in de hoogst voetbaldivisie van Peru. In de loop der jaren zijn hier meerdere hooligans van rivaliserende bendes vermoord en wordt er gigantisch veel geweld gebruikt tijdens wedstrijden.