Als jonge voetballer ben je er nooit zeker van of je nou profvoetballer gaat worden, of niet. Veel jonge talenten hebben hun hoop gevestigd op een profvoetbalcarrière, maar het is natuurlijk ook belangrijk om je te blijven focussen op school. Wij hebben daarom speciaal voor alle jonge voetballer, de vier beste MBO opleidingen geselecteerd, waarmee je later alsnog te veel te maken kunt krijgen met voetbal.


  Running_Contest 1. Sport en bewegen: Bij deze opleiding leer je je lichaam beter kennen. Als topsporter is het onderhouden van je lichaam de basis van je carrière. Je kunt na deze opleiding professionele voetballers gaan adviseren met fitnessoefeningen en blessurebehandelingen.


  744301343-header-football-manager-business-attire-soccer-ball 2. Mediaredactie: Met deze opleiding kun je makkelijk aan de slag op de redactie van een voetbalclub of bij een willekeurige voetbalwebsite. Het is een interessante studie omdat je naast het hobbymatig uitvoeren van de sport, ook op zakelijk vlak veel bezig zult zijn met het analyseren van de sport en overige randzaken.


  lucho-his-office-1431106740254 3. Marketing & communicatie Als marketing medewerker ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van creatieve marketingcampagnes en het zo goed mogelijk presenteren van een product of dienst. Je zou met deze opleiding makkelijk bij een voetbalclub aan de slag kunnen. De praktijkervaring van voetbal heb je al, nu alleen nog de commerciële theorie leren kennen en je kan heel ver komen.


  PAS_1 4. MBO Voeding Je voeding bepaalt hoe fit je bent en hoe je lichaam eruit komt te zien. Tijdens deze opleiding ga je in op de details van voeding, en ga je leren hoe je lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen en voedingssupplementen.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!