Niet alleen profvoetballers, maar ook amateurvoetballers zullen aankomend weekend massaal een regenboog-aanvoerdersband dragen ter ere van Coming Out Day. Coming Out Day wordt sinds 2017 internationaal georganiseerd om het toegankelijker te maken voor o.a. homoseksuelen, biseksuelen en intersekse personen om uit de kast te komen.

Het vrouwenvoetbal startte al in het weekend van 11 t/m 13 oktober met het dragen van regenboogarmbanden. In het weekend van 18 t/m 20 oktober is het mannenvoetbal aan de beurt en zal de Eredivisie, Jupiler League en het amateurvoetbal deelnemen aan deze actie. Niet-voetballers Ook coaches, scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en presentatoren zullen door middel van een regenboogspeltje een steuntje bijdragen. De vakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation zijn de initiatiefnemers van deze grootschalige actie en willen net als voorgaande jaren een krachtig statement achterlaten in de voetbalwereld.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! hoe word je profvoetballer sneller sterker explosiever voetbal https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A