We hebben allemaal ooit de droom gehad om profvoetballer te worden. Sommigen geloven nog steeds volop in deze droom, terwijl anderen gedurende hun weg het geloof in hun dromen volledig zijn kwijtgeraakt.

Als je een profvoetballer wilt worden, moet je leven als een profvoetballer. Je moet weten wat de valkuilen zijn van de route naar een profcarrière, begrijpen hoe het leven van een profvoetballer eruit ziet.

Te laat komen

In het profvoetbal worden er bijvoorbeeld strenge regels opgesteld voor telaatkomers, onduidelijke communicatie naar de technisch staf en het overtreden van alle overige regels die er zijn opgesteld. Bij RB Leipzig hebben ze bijvoorbeeld een soort 'rad van fortuin' waar spelers aan moeten draaien als ze te laat komen. Hierbij worden er nog vrij milde straffen opgelegd. Denk maar aan een hele week de ballen oppompen, een dag in de kantine werken of als een uur stadiongids werken.

Boetes

Bij Chelsea gaan ze een stapje verder als je de regels overtreedt. Daar worden er namelijk flinke boetes uitgedeeld als je te laat komt. Bij Chelsea betaal je omgerekend €3.000 als je te laat komt op een wedstrijddag, €10.000 als je je niet tijdig afmeld voor een training en €24.000 als je te laat komt op een training. Ook hanteren ze een strak betalingstermijn bij Chelsea. Je dient de boete namelijk binnen viertien dagen betaald te hebben. Heb je dit niet gedaan? Wordt de boete verdubbeld. Bekijk de volledige boetelijst hieronder.