Neymar is vandaag 25 jaar oud geworden, maar heeft nu al een legendarische carrière achter de rug waar de meeste gepensioneerde voetballers van kunnen dromen.  Op elfjarige leeftijd verhuisde Neymar naar de Braziliaanse stad Santos om daar in de jeugdopleiding te spelen van Santos FC. Hij verdiende daar op 16-jarige leeftijd al omgerekend €30.000,- per maand. Op zeventienjarige leeftijd ondertekende Neymar zijn eerste profcontract en sloot hij diverse sponsordeals af met grote merken. Inmiddels is Neymar al acht jaar actief op het hoogste niveau en wist hij tot nu toe een hoop bijzondere prijzen te winnen.


Statistieken 17 jaar - op deze piepjonge leeftijd maakte Neymar al zijn debuut in het eerste elftal van Santos en scoorde in 48 officiële wedstrijden 14 goals. 18 jaar - Neymar maakte dit jaar zijn debuut in het nationale elftal van Brazilië en scoorde voor Brazilië en Santos in 63 wedstrijden maar liefst 43 goals. 19 jaar - in dit jaar verlengde Neymar zijn contract bij Santos en werd hij verkozen tot beste voetballer van de Braziliaanse Série A en Zuid-Amerikaanse voetballer van het jaar. 20 jaar - op zijn 20ste werd Neymar nogmaals verkozen tot Zuid-Amerikaanse voetballer van het jaar en won hij de Recopa Sudamericana met Santos. 21 jaar - in dit jaar werd Neymar verkozen tot beste speler van de FIFA Confederations Cup en verhuisde hij van Santos naar FC Barcelona voor €57 miljoen. 22 jaar - de statistieken van Neymar bij FC Barcelona waren gelijk legendarisch. In zijn eerste twee seizoenen scoorde hij in 92 wedstrijden 52 doelpunten. 23 jaar - in dit jaar kwam 'MSN' tot stand. Met de komst van Luis Suarez, vormde Neymar en Messi een ongelooflijk succesvol aanvalstrio bij FC Barcelona. Neymar won dit jaar o.a. de Champions League, het WK voor clubs, de Supercup, de Spaanse landstitel en de Copa del Rey. 24 jaar - in het seizoen 15/16 scoorde Neymar 31 goals in 49 officiële wedstrijden en won hij wederom de Spaanse landstitel en de Copa del Rey. Tevens won hij met Brazilië het Olympische kampioenschap voor voetbal. 25 jaar - vandaag de dag, 5 februari 2017, is Neymar 25 jaar oud geworden. Tot nu toe wist Neymar in 346 officiële wedstrijden 189 doelpunten te scoren. Hij heeft nu al bijna alle grote voetbalprijzen gewonnen, behalve de belangrijkste prijs: het WK.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Klik hier om jezelf gratis aan te melden als voetbalspeler of trainer op www.voetballoopbaan.nl.