Gabriel Jesus heeft slechtst 3 wedstrijden nodig gehad om de hele voetbalwereld te overtuigen van zijn bijzondere kwaliteiten. De pas 19-jarige Braziliaan maakte afgelopen zomer kenbaar dat hij een contract bij Manchester City zal gaan tekenen in januari, en maakte op 22 januari 2017 officieel zijn debuut voor The Citizens. 22 januari In de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur viel Gabriel Jesus in de 82ste minuut in voor Raheem Sterling. Hij wist na een aantal minuten al direct te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. 28 januari In de FA Cup wedstrijd tegen Crystal Palace maakte Gabriel Jesus zijn basisdebuut bij Manchester City. Hij speelde de volle 90 minuten en Manchester City won de wedstrijd uiteindelijk met 0-3. 1 februari  In de uitwedstrijd tegen West Ham United maakte Gabriel Jesus zijn basisdebuut in de Premier League. Hij leverde na 17 minuten direct de assist op Kevin de Bruyne, die de 1-0 binnenschoot. In de 39ste minuut scoorde Gabriel Jesus de 3-0 en maakte daarmee zijn eerste Premier League doelpunt voor Manchester City. 5 februari Afgelopen zondag drukte Gabriel Jesus officieel zijn stempel in de Premier League. Hij scoorde twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. In de blessure tijd wist hij de beslissende 2-1 binnen te schieten voor The Citizens.