Kaká is samen met voetballegendes Pelé, Ronaldo en Ronaldinho absoluut één van de bekendste voetballers uit de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal.

De originele naam van Kaká is: Ricardo Izecson dos Santos Leite. De broer van Kaka, Digão, sprak de naam van Ricardo vroeger altijd verkeerd uit. In plaats van Ricardo zei Digao altijd ‘Caca’, waar de naam Kaká uiteindelijk vandaan komt. Toen Kaka op achttienjarige leeftijd in een ondiep zwembad dook, raakte zijn lichaam bijna volledig verlamd.

Hij kwam met zijn nek op de bodem van het zwembad terecht, maar herstelde vervolgens wonderbaarlijk snel. Nadat hij volledig herstelde, zag hij zijn gezondheid als een zegen van God. Sindsdien is Kaká strenggelovig Christelijk geworden en staat hij jaarlijks een gedeelte van zijn inkomen aan de kerk af.

Gerealiseerde doelstellingen

Na het levensgevaarlijke ongeluk besloot Kaká om 11 doelen in zijn leven te stellen, die hij gedurende zijn voetbalcarrière allemaal behaalde.
1. Vanaf zijn ongeluk wou hij weer kunnen voetballen – gelukt
2. Hij wou profvoetballer worden bij Sao Paulo FC – gelukt
3. Basisspelers worden bij Sao Paulo FC – gelukt
4. Spelen voor nationaal jeugdteam van Brazilië – gelukt
5. Spelen op het WK voor jeugdteams – gelukt
6. In de voorselectie komen van het nationale elftal van Brazilië - gelukt
7. Een wedstrijd spelen voor het nationale elftal van Brazilië – gelukt
8. Spelen op het grote WK met Brazilië – gelukt (WK 2002, 2006, 2010, 2014)
9. Spelen voor een grote club in Spanje – gelukt (bij Real Madrid)
10. Spelen voor een grote club in Italië – gelukt (bij AC Milan)
11. De Champions League winnen – gelukt (met AC Milan)

Na een indrukwekkende carrière waarin hij voor AC Milan, Real Madrid en Sao Paulo speelde, sloot hij zijn voetballoopbaan in 2017 af bij het Amerikaanse Orlando City.