Waarom scheren veel voetballers hun benen?

26-07-2020
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Type voetballers als Cristiano Ronaldo dragen de kroon als het gaan om benen scheren. Bijna de gehele voetbalwereld doet er aan mee, maar veel mensen begrijpen de achterliggende gedachte nog niet helemaal.

Het benen scheren heeft namelijk wel degelijk een achterliggende gedachte. Vooral spelers die flink wat beenhaar hebben, zijn soms genoodzaakt hun benen te scheren. Het heeft namelijk deels te maken met het herstellen van wonden. Wonden herstellen sneller wanneer je een gladde huid hebt dan wanneer je huid volgepakt is met beenhaar.

 

ronaldo massage cristiano benen scheren

 

Massage

Wanneer je voor de wedstrijd jezelf laat behandelen door de fysiotherapeut kunnen behaarde benen voor kleine vervelende pijntjes zorgen. Als je geen beenhaar hebt, is de kans kleiner dat je een haarwortelontsteking krijgt. Daarnaast zijn kale benen voor de fysio makkelijker om te masseren.

Beenspier definitie

Machogedrag is tevens een zeer belangrijke factor bij het scheren van de benen. Spelers willen graag dat hun beenspierdefinitie zo goed mogelijk te zien is. Sommige spelers hebben van nature weinig haar en hoeven zich daar niet druk om te maken, maar spelers met veel beenhaar kunnen daar nog wel eens ‘last’ van hebben en scheren daarom regelmatig hun beenhaar.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fresh👌

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

 


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7432 stemmen Nee: 9787 stemmen