Je ziet het tegenwoordig overal terug bij (semi)professionele voetballers, een soort sportbeha voor mannen. Het populaire ondershirtje, dat alleen het bovenste gedeelte van je bovenlichaam bedekt, wordt veelal gedragen door bij grote clubs als FC Barcelona en Real Madrid, maar ook gewoon in de Keuken Kampioen divisie en zelfs in de tweede divisie.

STATSports is een van de bedrijven die deze shirtjes waar GPS trackers in zijn verwerkt produceert. De GPS trackers zitten in deze 'topjes' verwerkt en meten precies wat de prestaties van een speler zijn. Je kunt dankzij deze GPS trackers en andere speciale sensoren inzien hoeveel je kilometer loopt, accelereert, wandelt, hoeveel sprints je trekt, hoe hoog en laag je hartslag is en nog veel meer.

Livestream

Daarnaast is er zelfs een livestream functie beschikbaar waarmee trainers vanaf de zijlijn exact kunnen inzien wat de fysieke prestaties van de spelers zijn. Hierdoor kunnen trainers sneller anticiperen als een speler bijv. oververmoeid is omdat hij continue op zijn maximale hartslag speelt.

Ook kun je onderlinge data van spelers vergelijken en de fitheid van spelers analyseren waardoor je nauwkeuriger de blessuregevoeligheid van een selectie kunt verbeteren.