Ruim dertig jaar geleden werd vliegmaatschappij Emirates door de Verenigde Arabische Emiraten opgezet. Met Dubai als thuishaven en een vloot van ruim 240 toestellen behoort de Emirates tot één van de allergrootste vliegmaatschappijen van de wereld.  De populariteit van de Emirates hebben zij niet alleen te danken dankzij de prachtige toestellen en de vele vliegbestemmingen, maar ook hun sponsoring in de grote voetbalcompetities speelt een belangrijk factor in het succes van Emirates. Emirates sponsort onder ander de volgende organisaties, clubs en stadions:


Asian Football Confederation Asian Cup Qualifer 2015_Singapore vs Oman 14th August 2013 Boon Ping Chua 09T175927 Asian Football Confederation (AFC) Emirates is sinds 2002 de officiële sponsor en vliegmaatschappij van de Aziatische voetbalbond, genaamd AFC. Het is vergelijkbaar met de UEFA, maar dan in Azië. 


  Mesut-Ozil-of-Arsenal-during-a-training-session Arsenal FC en Emirates Stadium Emirates sponsort niet alleen de voetbalkleding van Arsenal, maar is ook hoofdsponsor van de prachtige voetbaltempel van Noord-London, het Emirates Stadium.


  AC-Milan-HD-Wallpapers AC Milan Emirates is hoofdsponsor van o.a. de voetbalkleding van AC Milan.


  emirates_partnership S.L. Benfica Emirates is hoofdsponsor van o.a. de voetbalkleding van Benfica.


  10430728-lyon-psg-tv-streaming-sur-quelle-chaine-voir-le-match-en-direct Paris Saint-Germain Emirates sponsort al sinds 2005 de Parijse topploeg en is sinds 2006 de officiële kledingsponsor.


  hamburger-sv-stadium-generic Hamburger SV Emirates verzorgt alle internationale vluchten van HSV en is daarnaast al jaren hoofdsponsor van de kleding van de Duitse ploeg.


  ronaldo Real Madrid C.F. Emirates is hoofdsponsor van o.a. de voetbalkleding van Real Madrid.


  1280px-Image_Olympiacos_Chelsea_CL0708_2 Olympiacos FC Emirates is een zeer belangrijke sponsor voor Olympiacos FC.


  zp_arsenal6_730 Arsenal voetbalschool in Dubai Emirates sponsort ook een voetbalschool in eigen land. In de stad Dubai geeft deze voetbalschool van Arsenal les aan kinderen die zichzelf willen ontwikkelen als voetballer.


  LONDON, ENGLAND - JULY 31: at Emirates Stadium on July 31, 2011 in London, England. (Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images) The Emirates Cup De Emirates cup wordt in de voorbereiding van het voetbalseizoen georganiseerd in het Emirates Stadion en duurt maximaal twee dagen. In 2015 werd het toernooi voor het laatst gehouden en toen greep Arsenal naar de titel.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Zo niet, klik dan hier om jezelf gratis aan te melden op www.voetballoopbaan.nl