Veel talentvolle voetballers besluiten op jonge leeftijd te stoppen met school zodra ze inzien dat een serieuze profcarrière steeds dichterbij begint te komen. Dit zijn vaak bewuste keuzes om 100% te kunnen focussen op voetballen en zo min mogelijk afleiding te krijgen van schoolzaken.

Toch zijn er een hoop succesvolle voetballers die de keuze hebben gemaakt om hun studie toch af te ronden, of zelfs gedurende hun profcarrière een studie op te pakken en af te ronden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Come down to see the @commongoalorg exhibition at @cfsmcr and join the movement! ⚽️❤️🌍 #CommonGoal

Een bericht gedeeld door Juan Mata (@juanmatagarcia) op

1. Juan Mata

Uiteraard is het voor Juan Mata financieel gezien totaal niet meer relevant om nog iets met zijn behaalde diploma’s te doen, maar met een diploma Journalistiek op zak van de Universiteit van Madrid heeft hij absoluut een mooi plan B.

Dit bericht bekijken op Instagram

Sapete quanto fa 6 x 9,99? 29,99! No, non è uno scherzo. Solo fino al 26 Novembre potete avere 6 mesi di #DAZN a 29,99€! Link in bio

Een bericht gedeeld door Giorgio Chiellini (@giorgiochiellini) op

2. Giorgio Chiellini

Waarschijnlijk had je dit niet verwacht, maar ook deze zaagmachine van Juventus heeft een interessante diploma op zak. Hij is namelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Turijn voor de studie Business Economics.

Dit bericht bekijken op Instagram

England throwback #england #football #sportsman

Een bericht gedeeld door Glen Johnson (@glenj8) op

3. Glenn Johnson

De sinds vorig seizoen gepensioneerde rechtsback van Stoke City heeft in Engeland al een aantal mooie clubs achter zijn naam staan, maar is ook geslaagd voor de studie Wiskunde aan The Open Universiteit in Engeland.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)

4. Romelu Lukaku

De Belgische spits groeide op in België en vertrok al op zijn achttiende naar Engeland om voor Chelsea te gaan spelen. Hij spreekt maar liefst vijf talen vloeiend: Nederlands/Vlaams, Engels, Frans, Portugees en Spaans. Verder verstaat hij Swahili en Duits. Dit heeft hij o.a. te danken aan de studie Toerisme die hij heeft gevolgd.

Dit bericht bekijken op Instagram

👑 @pumafootball #NewLevels

Een bericht gedeeld door Vincent Kompany (@vincentkompany) op

5. Vincent Kompany

Vrij recent nog wist de voormalig topverdediger van Manchester City zijn master MBA te halen op de Manchester Business School. Een bijzondere prestatie van een voetballer die zichzelf voornamelijk tijdens blessures wist te motiveren om een goede studie te gaan volgen.