Veel spelers hebben tegenwoordig een bepaald ritueel wat ze uitvoeren vlak voor de wedstrijd. Jamie Vardy drinkt voor iedere wedstrijd bijvoorbeeld een blikje Red Bull (wat hartstikke slecht is) omdat hij er voor zijn gevoel er lekkerder door gaat voetballen.

Veel Zuid-Amerikaanse spelers hebben een ander bijzonder ritueel. Zij drinken namelijk een speciale theesoort voorafgaand aan iedere wedstrijd. Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al een keer op social media voorbij zien komen; spelers die een foto maken met een grote mok thee in hun hand. Met name Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Agüero en Griezmann drinken regelmatig voor de wedstrijd een kop Yerba Mate.

Dit bericht bekijken op Instagram

Con mi hermanito @phil.coutinho siempre juntos y entrenando fuerte 💪💪⚽⚽ 🇺🇾 🇧🇷 #mates🤣 #alegres #tamojunto 🇧🇷

Een bericht gedeeld door Luis Suarez (@luissuarez9) op

  Yerba Mate Yerba Mate is een speciale kruidenthee dat wordt gedronken uit een kalebas (een drinkbeker). De thee wordt door een speciaal filter-rietje gedronken, wat ook wel bombilla wordt genoemd. Met name mensen uit Noord-Argentinië, Zuid-Brazilië, Paraguay en Uruguay drinken deze theesoort. In de thee zitten een hoop vitaminen, mineralen en ook cafeïne, waar je een opgepept gevoel van kan krijgen. Dat is dan ook de reden waarom veel voetballers dit onderweg naar een wedstrijd drinken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Tomando mates con mi compañero de pieza @10aguerosergiokun

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Dit bericht bekijken op Instagram

...

Een bericht gedeeld door Antoine Griezmann (@antogriezmann) op