AS Trenčín is een club die voor velen niet bepaald bekend in de oren klinkt. Voormalig Nederlands profvoetballer Tscheu La Ling is sinds 20017 eigenaar van deze ‘onbekende’ club uit Slowakije en haalt behoorlijk veel Nederlandse spelers over naar zijn club. Met AEGON als hoofdsponsor, van origine een Nederlands bedrijf, is het absoluut een opvallende club die Feyenoord in de voorronde van de Europa League kan gaan treffen. Ook  algemeen directeur Ron de Bot is een Nederlander en daarnaast staan er op dit moment ook nog zes Nederlandse spelers en een Nederlanders trainer op de loonlijst van AS Trenčín. Hierdoor kun je zien welke Nederlandse trainer en spelers momenteel actief zijn bij AS Trenčín:  

Ricardo Moniz (54) Ricardo Moniz is een Nederlandse trainer die in het verleden o.a. actief was bij Randers FC in Denemarken, FC Eindhoven, RB Salzburg, RB Leipzich, RB Ghana, RB Brasil en New York Red Bulls. Ricardo Moniz heeft waarschijnlijk hele goede contacten bij het bedrijf Red Bull..  

Aschraf El Mahdioui (22) El Mahdioui is een Nederlands-Marokkaanse verdedigende middenvelder die in het verleden actief was bij ADO Den Haag, Ajax (Jong en O19), Zeeburgia en DWS.  

Desley Ubbink (25) Ubbink is een aanvallende middenvelder die de afgelopen jaren speelde bij FC Taraz en Sjachtjor Karaganda in Kazachstan en het seizoen daarvoor bij RKC Waalwijk.  

Philippe van Arnhem (21) Ook van Arnhem is een aanvallende middenvelder die bij RKC heeft gespeeld. Hij kwam vorig seizoen tot vijf wedstrijden in de Jupiler League en vertrok in de winter naar AS Trenčín.  

Imran Oulad Omar (20) Oulad Omar is een jonge aanvallende middenvelder die in 2016 de overstap maakte van amateurclub Zeeburgia naar Achilles ‘29. Begin 2018 tekende hij bij AS Trenčín.  

Joey Sleegers (24) Sleegers komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en werd gezien als een groot talent. Hij brak echter nooit door in Rotterdam en kwam via FC Eindhoven en NEC in Slowakije terecht.  

Milton Klooster (21) Ook Klooster komt uit de jeugd van Feyenoord en brak daar niet door. Via NEC tekende hij begin 2017 bij AS Trenčín, maar werd toen direct verhuurd aan tweede divisionist Inter Bratislava. Dit jaar sluit hij waarschijnlijk weer aan bij AS Trenčín.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09