Iedereen weet dat roken zeer slecht voor je gezondheid is. Toch zijn er een hoop professionele sporters die het alsnog vertikken om een sigaret op te steken. Dat het je prestaties op het veld kan beïnvloeden is ding wat zeker is. Bij structureel gebruik van nicotine verslechtert namelijk je conditie, waardoor je op het veld uiteindelijk veel minder energie over gaat houden. De spelers die hieronder staan hebben in hun carrière wel eens een sigaretje opgestoken, maar zijn toch altijd actief gebleven op het hoogste niveau:


  5 5. Zinedine Zidane Zelfs één van de beste voetballers van de wereld heeft wel eens een sigaretje opgestoken. Hij is echter maar eenmalig gespot met een sigaret, dus laten we maar hopen dat het een incident was.


  4 4. Neymar De jonge vedette van FC Barcelona stak in zijn 'jongere' jaren wel eens een sigaretje op. Neymar houdt van feestvieren en daar hoort blijkbaar af en toe een sigaretje bij.


  3 3. Theo Janssen Theo Janssen schaamde zich er totaal niet voor dat hij als professionele sporter verslaafd was aan sigaretten. Bij Ajax kreeg hij een verbod op het roken in openbare plekken, ook in zijn privé tijd.


  2 2. Mario Balotelli Dat Mario Balotelli totaal van God los is weet iedereen. Een sigaretje op z'n tijd ziet er dus helemaal niet zo vreemd uit bij Balotelli.


  1 1. Wesley Sneijder Dit zagen weinig mensen aankomen, maar zelfs Wesley Sneijder rookte in het verleden wel eens een sigaretje. Het heeft gelukkig nooit zijn prestaties op het veld op een negatieve manier beïnvloed.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!