Dele Alli heeft zich de afgelopen jaren geweldig ontwikkeld in de Premier League. De middenvelder speelde tot negentienjarige leeftijd bij de Engelse derdedivisionist Milton Keynes Dons FC en werd in 2015 voor maar liefst €6,6 miljoen overgenomen door The Spurs.

Eenmaal in Londen ging het hard met Dele Alli. De afgelopen seizoenen tijd groeide hij uit tot een belangrijke pion bij Tottenham Hotspurs en debuteerde in het nationale elftal van Engeland. Het had echter ook compleet anders kunnen aflopen met de jonge middenvelder. Hij groeide namelijk op in een slecht milieu en hing vroeger vaak tot laat op straat met de 'verkeerde vrienden'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dele (@dele) op

"Dankzij voetbal ben ik op het rechte pad gebleven"

Deli Alli hing op twaalfjarige leeftijd vaak tot laat in de nacht op straat en was eigenlijk alleen maar omgeven door negativiteit. Toch wist hij een positieve draai aan zijn leven te geven door veel energie te steken in voetbal. Helemaal toen hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Milton Keynes Dons. Dit was zijn redding. Voetbal werd zijn passie en hij voelde dat het hem verder kon brengen dan het straatleven. Dit is misschien wel de belangrijkste beslissing in zijn leven geweest. Na drie seizoenen alles te hebben gegeven bij de derdedivisnionist, klopte Spurs op de deur.