Vince Gino Dekker was vroeger een van de grote beloftes van Ajax. De huidige vleugelaanvaller van Spakenburg genoot zijn gehele jeugdopleiding bij Ajax, was zelfs nog aanvoerder in de A1, maar wist nooit het eerste elftal te bereiken.

Terwijl oud-teamgenoten als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Kaj Sierhuis en Kasper Dolberg in de top van Europa voetballen, belandde Dekker via Jong AZ en Go Ahead Eagles uiteindelijk op 23-jarige leeftijd in het Nederlandse amateurvoetbal.

Te ongeduldig

Naar eigen zeggen was Dekker gewoonweg te ongeduldig. Omdat hij te snel wilde doorbreken, besloot hij bij AZ te vertrekken en naar Go Ahead Eagles te gaan. Maar ook bij Go Ahead Eagles pakte het anders uit dan hij had verwacht. Hij besloot daarom naar Spakenburg te gaan, waar hij momenteel wel gelukkig is.

"Als op een gegeven moment vrienden van je met een goede baan wel een auto en een huis kunnen kopen, dan ga je jezelf afvragen waar je het nog voor doet. Maar ik had gewoon geduld moeten hebben. Ik kon na Go Ahead Eagles nog naar RKC voor €1.200 bruto, maar dat moet je wel willen op 22-jarige leeftijd." vertelt Vince Gino Dekker tegen ESPN.

Beluister en bekijk het hele interview hieronder.

Screenshot via YouTube ESPN