Declan Thompson heeft op achttienjarige leeftijd zijn debuut mogen maken voor Sheffield Wednesday FC. Het Britse voetbaltalent heeft zijn droom weten te realiseren, terwijl doctoren hem vroeger vertelde dat hij waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen.

Op vijfjarige leeftijd werd bij Declan Thompson de ziekte van Perthes geconstateerd. Deze zeldzame ziekte veroorzaakt een forse heupafwijking waardoor Thompson 1,5 jaar in een rolstoel heeft moeten lopen en meerdere operaties moest ondergaan.

'Nooit meer normaal lopen'

Doctoren gaven al vroeg aan dat Thompson waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen, laat staan kunnen voetballen. Toch is het hem onlangs gelukt op achttienjarige leeftijd gelukt zijn droom te realiseren door te debuteren in de FA cup-wedstrijd tegen Exeter City. "Voetbal behoorde tot een van de weinige dingen die mij gelukkig maakte. Alle operaties en de pijn die ik heb moeten lijden hebben mij alleen maar sterker gemaakt. Ik had altijd al de mindset van 'nee, dit is niet het einde'. Ik wil mensen nu laten zien dat alles mogelijk is in het leven." aldus Declan Thompson.