De statistieken die Erling Braut Haaland in zijn eerste seizoen bij Manchester City heeft neergezet zijn ongekend. Na drie topseizoenen bij Borussia Dortmund, waarin hij in 89 wedstrijden 86 scoorde en 23 assists leverde, zet de Noorse spits ook in de Premier League dezelfde indrukwekkende statistieken neer.

Zijn lengte, snelheid en gretigheid voor het doel maakt Haaland een nachtmerrie voor iedere centrale verdediger. Maar dat niet alleen, Haaland schijnt er echt alles aan te doen om als een échte prof te leven.

Slaaproutine

Haaland hecht enorm veel waarde aan zijn slaap. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om kwalitatief goede slaapuren te hebben om optimaal te kunnen herstellen. Met name profvoetballers die vaak twee keer per dag trainen hebben naast goede voeding ook extra slaapuren nodig om goed te kunnen herstellen.

Haaland op de bank met zijn blauwlicht-fiter bril

Blauwlicht dempen

Om zo goed mogelijk te kunnen slapen, gebruikt Haaland vanaf een aantal uur voordat hij naar bed gaat een blauwlicht-filter bril. Deze bril dempt de blootstelling aan blauwlicht wat met name afkomstig is van televisies, smartphones en LED-lampen in huis.

Kunstmatig blauwlicht zorgt er simpel gezegd voor dat je lichaam denkt dat het nog dag is, terwijl het eigenlijk al avond/nacht is. Dit heeft een negatieve invloed op je biologische klok en uiteindelijk ook op je slaapkwaliteit.

Door een blauwlicht-filter bril te gebruiken en zoveel mogelijk contact met apparaten die blauwlicht uitstoten te vermijden, breng je je hormoonhuishouding meer in balans en zul je beter herstellen en energieker wakker worden.

Hightech

Verder gebruikt Haaland een Oura Ring. Deze hightech ring meet diverse patronen tijdens je slaap zoals je hartslag (variabiliteit), ademhaling, bewegingen en meer. Op basis van deze data wordt er gemeten hoe goed je hebt geslapen. Met deze informatie kun je vervolgens beter inschatten of je goed bent hersteld en of het bijv. verstandig is om extra te gaan trainen of juist extra rust te nemen.