Hij was 16 jaar oud toen hij zijn debuut maakte voor AS Monaco in de Ligue 1 en 18 jaar oud toen hij een droomtransfer maakte naar het grote Paris Saint Germain. Kylian Mbappé bewees hiermee dat jonge spelers prima een grote stap kunnen maken en succesvol kunnen worden. Want als we de statistieken er even bij pakken, zul je verbaast zijn.

Mbappé speelde tot nu toe 57 officiële wedstrijden voor PSG waarin hij 34 keer wist te scoren en 22 assists wist af te leveren. Gemiddeld hij is dus iedere wedstrijd goed voor een doelpunt of een assist.

(de video hieronder moet je overigens echt gezien hebben)

2018-2019

Voornamelijk dit seizoen draait Mbappé als een trein de Franse competitie. In negen wedstrijden produceerde hij maar liefst 11 goals en vijf assists. Vorig seizoen stond hij aan het einde van het seizoen op 13 goals en zeven assists in 28 wedstrijden. Dus die statistieken heeft hij in de eerste seizoenhelft van dit jaar al weer bijna overtroffen.

Ligue 1

Sinds zijn debuut als profvoetballer in de Ligue 1 speelde de talentvolle Fransman 77 wedstrijden en scoorde hij 40 goals en gaf hij 24 assists.

Laat het nu allemaal even bezinken dat dit megatalent pas 19 jaar oud is..

Foto's via Transfermarkt.com