Marco van Ginkel heeft misschien wel een van de meest bijzondere voetbalcarrières in Nederland. De inmiddels 28-jarige middenvelder begon ooit met voetballen in het Gelderse Scherpenzeel, waar hij op zevenjarige leeftijd werd opgepikt door de jeugdopleiding van Vitesse.

Als grote belofte van de jeugdopleiding mocht hij op zeventienjarige leeftijd debuteren in het eerste elftal van Vitesse. Na een aantal individuele prijzen, zoals het Nederlands Talent van het Jaar en de Johan Cruijff Prijs, tekende hij in 2013 een vijfjarige contract bij Chelsea.

2 wedstrijden in 8 contractjaren

Inmiddels leven we in 2020, zit Marco van Ginkel in zijn achtste contractjaar bij Chelsea (contract is meerdere keren verlengd) en heeft hij nog altijd slechtst 2 competitiewedstrijden achter zijn naam staan bij Chelsea. Hoe je het voor elkaar krijgt met een miljoenensalaris toch elke keer een contractverlenging te krijgen bij Chelsea, is voor ons nog een raadsel. Marco van Ginkel wordt momenteel voor de vijfde keer verhuurd (tweede keer aan PSV). Verder werd hij tussen 2014 en 2016 nog aan AC Milan en Stoke City verhuurd.

Zware tegenslagen

Marco van Ginkel is heel blessuregevoelig. Met name zijn kruisband en knie lijken iedere keer weer roet in het eten te gooien voor zijn carrière. Zijn laatste wedstrijd speelde hij met PSV op 6 mei 2018 tegen FC Groningen. "Ik kan er niks aan doen. Het gebeurd mij en dat is kut. Ik heb een hoop meegemaakt wat niet gezond is. Zoveel tegenslagen, zoveel mentale strijd, zoveel operaties en de dingen die mensen over je zeggen is echt een heel pakket om mee om te kunnen gaan als voetballer.

Ik heb een paar keer pech gehad met een verkeerde operatie, een infectie, maar ik blijf positief." aldus Marco van Ginkel tegenover Voetbal International. De verwachting is dat Marco van Ginkel snel zijn rentree kan maken bij PSV, waar hij in het seizoen 2019/2020 wederom is verhuurd door Chelsea.