Raheem Sterling heeft een zware route moeten bewandelen om op het WK te mogen spelen. De 23-jarige aanvaller is geboren in Jamaica en verhuisde op jonge leeftijd naar Londen. Hij was pas twee jaar oud toen zijn vader werd vermoord en zijn moeder er alleen voor moest staan. Toen Sterling in aanraking kwam met de bal, viel zijn talent direct op bij veel clubs. Op negenjarige leeftijd had hij de clubs voor het uitkiezen, maar zijn moeder koos bewust van Queens Park Rangers. "Bij clubs als Arsenal zijn er wel 50 talentvolle voetballers die allemaal goed zijn. Zo val je nooit op. Bij QPR ga je vanzelf opvallen en dan zullen de clubs inzien hoe goed je bent." vertelde zijn moeder. Die theorie bleek te kloppen, want na een aantal seizoenen werd hij gescout door Liverpool. Bij Liverpool maakte hij zijn profdebuut en tegenwoordig speelt hij in het sterrenteam van Manchester City.

Een knappe prestatie van een jongen die opgroeide in armoede. Desondanks wordt Sterling niet door iedereen gewaardeerd, en al helemaal niet vanwege de manier waarop hij zichzelf profileert op social media. Ook toen Sterling een huis had gekocht voor zijn moeder, haalde veel mensen hem naar beneden. "Vroeger moest ik iedere ochtend om 5 uur opstaan omdat mijn moeder toiletten moest schoonmaken. Als je opgroeit zoals de manier hoe ik ben opgegroeid, dan zul je nooit luisteren naar de media die je alleen maar probeert neer te halen. Ik kan mijn moeder alles geven en ze is gelukkig. Het is ongelooflijk dat mensen haten op dingen die ze zelf niet kunnen veroorloven." aldus Raheem Sterling. Bekijk het interview via de links hieronder:


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09