De meeste voetbalselecties hebben een tekort aan linksbenige spelers om het feit dat nog geen 25% van de wereld linksbenig is. Je ziet daarom met name in het amateurvoetbal minimaal één rechtspoot op de linkerflank spelen. In het profvoetbal zagen we in het verleden vaak spelers als Diego Maradona en Roberto Carlos die beheersten over een fenomenale traptechniek en een prachtige dribbel. In het hedendaagse voetbal zien we wederom linksbenige spelers die tevens een heerlijke traptechniek hebben en hun eigen unieke style geven aan hun acties. Dit zijn op dit moment verreweg de beste linksboten in het huidige internationale profvoetbal!  


1. Lionel Messi, FC Barcelona Het blijft een leuke discussie, 'Messi of Ronaldo'? Maar onder de linkspoten is deze levende legende ongetwijfeld de beste.  


2. Mesut Özil, Arsenal FC De eeuwige assistkoning. Deze Duitse international van Turkse oorsprong leverde afgelopen seizoen weer 19 assists af.  


3. Angel Di Maria, PSG Onder Louis van Gaal beleefde hij bij Manchester United een dramatisch seizoen. Maar afgelopen seizoen kwam hij bij PSG in 26 wedstrijden tot maarliefst 18 assists en 10 goals in de Ligue 1.  


4. Gareth Bale, Real Madrid De linksbenige tank van Real Madrid. Tot op heden is het allemaal nog niet helemaal uit de verf gekomen, maar het blijft een ongelofelijk goede voetballer.  


5. Douglas Costa, FC Bayern München Bayern München betaalde circa €30.000.000,- aan Shakhtar Donetsk voor deze publiekslieveling. Het is een genot om naar te kijken en daarnaast zorgde hij afgelopen seizoen in 23 wedstrijden voor 9 assists en 4 goals in de Bundesliga.  


6. Arjen Robben, FC Bayern München De man van glas. Maar het blijft een ongelofelijk goede voetballer die zowel voor Oranje als Bayern Müchen vaak genoeg heeft bewezen hoe waardevol hij is!  


7. David Silva, Manchester City Deze heerlijke linkspoot met een overweldigende techniek leverde afgelopen seizoen 11 assists in 22 wedstrijden. Dit is een echte ras voetballer en een genot om naar te kijken.