We kennen Red Bull allemaal van de blauw-zilveren energiedrankjes. Maar Red Bull is meer dan alleen een blikje. Het Oostenrijkse merk investeert namelijk ook flink in diverse topsporten als formule 1, ijshockey maar ook in voetbal.

Red Bull bezit over de gehele wereld namelijk diverse voetbalclubs waar ze hun merknaam zo volledig mogelijk aan hebben gekoppeld.

1. Red Bull Salzburg

De club waar Erling Haaland nog kort geleden doorbrak als groot talent, is sinds 2005 in het bezit van Red Bull. Omdat het hoofdkantoor van Red Bull tevens gevestigd is in Salzburg, hebben ze ervoor gekozen om hier een voetbalclub te bezitten.

2. RB Leipzig

De Duits ploeg heet officieel 'RasenBallsport Leipzig', maar had eigenlijk 'Red Bull Leipzig' moeten heten. Echter heeft de Duitse voetbalbond verboden om bedrijfsnamen in clubnamen te gebruiken. Met Brian Brobbey volgend seizoen in de spits is RB Leipzig op jacht om een echte Europese topclub te worden.

3. Red Bull Ghana

Een iets minder bekende club, maar wel een club met veel groeipotentie: Red Bull Ghana. De club is gevestigd in de stad Sogakope en is opgezet om talenten de kans te geven om door te breken. Waarschijnlijk willen ze hiermee ook de talentendoorstroom naar Europa stimuleren.

4. New York Red Bulls

Met New York als locatie heeft deze club een perfecte ligging. New York Red Bulls heeft in het verleden met topaankopen als Thierry Henry al bewezen dat het serieuze ambities heeft in de voetballerij. Red Bull is sinds 2006 eigenaar van deze club.

5. Red Bull Bragantino

De club werd in 2007 overgenomen onder de naam Red Bull Brasil. Inmiddels heet de club Red Bull Bragantino en spelen ze in de Braziliaanse Serie A. De ambitie van deze club is om Braziliaanse talenten sneller door te laten breken op het hoogste niveau.