Daniel Arzani heeft de afgelopen jaren behoorlijke stappen gezet in zijn carriere. De negentienjarige aanvaller van Melbourn City brak dit seizoen officieel door bij de Australische topclub en maakte op 1 juni zijn debuut voor de nationale ploeg van Australië en wist vervolgens gelijk een plekje te veroveren in de WK-selectie. Met een leeftijd van 19 jaar, 5 maanden en 12 dagen is Daniel Arazani de jongste speler op het WK in Rusland en tevens de jongste speler die ooit voor Australië uitkomt op een WK. Een bijzondere prestatie van een speler die vorig seizoen nog op het 2e niveau in Australië speelde.

De negentienjarige aanvaller kwam dit seizoen tot 18 wedstrijden en twee doelpunten in de A-League, terwijl hij vorig seizoen nog zijn meeste wedstrijden speelde in de Australische 2e divisie met het beloftenelftal van Melbourn City. In 2016 speelde hij één seizoen in de jeugd van Sidney FC en de jaren daarvoor speelde hij bij een Australische talenteninstituut en bij diverse lokale amateurclubs. 'De Australische Neymar?' Daniel Arzani wordt gezien als een zeer talentvolle voetballer. Vanwege zijn dribbels en snelheid wordt hij vergeleken met een type speer als Neymar. De geboren Iraniër speelde vroeger veel zaal- en straatvoetbal en heeft zijn behendigheid voornamelijk daar aan te danken.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09