Sinds zijn transfer naar de Serie A is Christian Eriksen uitgegroeid tot een absolute sleutelspeler bij Inter. De Deense middenvelder groeide op in de jeugdopleiding van Odense BK en maakte op zestienjarige leeftijd een transfer naar Ajax.

In Amsterdam werd hij al snel een basisspeler en na drie sterke seizoenen, werd hij voor zo'n 13 miljoen euro verkocht aan The Spurs. Inter betaalde in 2020 €20 miljoen om de middenvelder binnen te halen. Eriksen is gezien zijn mindset en voetballende kwaliteiten een absolute voorbeeldprof. In een video met straatvoetballer Soufiane Touzani vertelt de Deen hoe hij zichzelf voorbereidt op een voetbalwedstrijd en wat zijn rituelen zijn op een wedstrijddag.

Pasta met Kip

Hij vertelt o.a. dat hij zichzelf verplicht om iedere avond voor de wedstrijd pasta met kip te eten. Verder vertelt hij dat hij in het verleden altijd een ritueel had waarbij hij eerst zijn linkervoet in zijn voetbalschoen moest doen en daarna pas zijn rechter. Bekijk de geniale beelden van de video hieronder: