Sinds Roman Abramovitsj Chelsea in 2003 overnam, zijn er vele miljoenenaankopen gedaan. Tot een écht succes kwam het echter nooit, maar inmiddels hebben ze bij Chelsea andere strategieën doorgevoerd die wél succesvol zijn.

Zo zijn ze bij Chelsea flink gaan investeren in hun eigen jeugdopleiding. Ze proberen over de hele wereld talenten te scouten en zo snel mogelijk een mooi contract aanbieden. Waar er voorheen slechtst een klein percentage van deze talenten doorbrak, heeft de Chelsea Academy op het moment van schreven in totaal €250 miljoen aan talenten rondlopen. Dit bedrag is gebaseerd op de transferwaarde van diverse talenten die de Londense topclub momenteel onder contract heeft staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MM (@masonmount10)

Het gaat hierbij om de volgende talenten:

- Mason Mount (22): €45 miljoen

- Tammy Abraham (23) €40 miljoen

- Reece James (21): €35 miljoen

- Callum Hudson-Odoi (20): €35 miljoen

- Andreas Christensen (24): €25 miljoen

- Ruben Loftus-Cheek (25): €25 miljoen

- Fikayo Tomori (23): €18 miljoen

- Ethan Ampadu (20): €13 miljoen

- Billy Gilmour (19): €10 miljoen

- Tino Anjorin (19): €3 miljoen

- Armando Broja (19): €3 miljoen

Toptalenten

Mason Mount is absoluut een van de grootste, of misschien wel hét grootste, talent dat Chelsea de afgelopen jaren heeft grootgebracht. De 22-jarige middenvelder stroomde op zesjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Chelsea en maakte zijn debuut op achttienjarige leeftijd. Ook Tammy Abraham doorliep de volledige jeugdopleiding van Chelsea. Hij kwam op zevenjarige leeftijd in de Academy en debuteerde op negentienjarige leeftijd in de hoofdmacht.