Bryan Dodien is pas 14 jaar oud maar heeft nu al een zeer bijzonder leven achter de rug. Je kunt er bij wijze van spreken al een boek over schrijven. De jonge voetballer kreeg op elfjarige leeftijd te horen dat kanker had. Nu, drie jaar later, heeft hij deze ernstige ziekte overwonnen, en guess what? Hij maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Juventus FC O15.

Het kan allemaal bijzonder hard gaan. Zowel in de voetballerij, als in het normale leven. Het ene moment sta je aan de grond en het andere moment ben je weer helemaal opgebloeid. Bryan Dodien maakte jaren geleden al veel indruk op Pogba en ontwikkelde destijds een band met de sterspeler van Manchester United. Zo nam Paul Pogba hem mee naar de kleedkamer bij Juventus toen hij met de Italiaanse topclub de landstitel won in de Serie A.

Grote inspiratiebron

Dat is dan ook de reden waarom Paul Pogba een bericht plaatste op zijn Instagram over dit bijzondere verhaal. "Het is een zegen dat Bryan kanker heeft overwonnen en zijn eerste wedstrijd bij Juventus O15 heeft mogen spelen. Hij is een grote inspiratiebron voor mij en vele anderen”.