Het Braziliaanse wonder Rodrygo zal vanaf aankomend seizoen bij Real Madrid te bewonderen zijn. De buitenspeler komt over van Santos en kost Real Madrid een slordige €45 miljoen. Rodrygo tekent voor vijf seizoenen bij de Spaanse topclub. In het contract dat Rodrygo bij Santos had was een verkoopclaussule opgenomen van €50 miljoen. Real Madrid was echter bereid om maar €45 miljoen te betalen voor de ‘nieuwe Neymar’. Om deze deal toch door te laten gaan heeft Rodrygo besloten om de €5 miljoen waar hij recht op had in mindering te brengen van de transfersom. Een prachtig gebaar van een jonge speler die zichzelf in één klap financieel onafhankelijk had kunnen maken.

Investeren in jezelf Uiteraard gaat zeventienjarige dribbelaar met zijn salaris en bonussen die €5 miljoen makkelijk terugverdienen, maar het afslaan van €5 miljoen laat wel zien dat hij graag in zichzelf wil investeren. Rodrygo speelde pas 12 competitiewedstrijden voor Santos waarin hij vijf keer wist te scoren.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09