Voormalig Heraclas-speler Brandley Kuwas maakte in de zomer van 2019 een financiële droomtransfer naar El-Nasr in Dubai en heeft sindsdien mooie contracten mogen tegen bij diverse buitenlands (top)clubs.

Kuwas speelde een tijdje in de jeugdopleiding van AZ maar belandde vervolgens bij de amateurclub Hellas Sport in Zaandam. Vervolgens ging hij spelen voor tweedeklasser KFC, waar hij op jonge leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal. Na twee seizoenen werd hij op twintigjarige leeftijd weggeplukt door FC Volendam. Bij FC Volendam produceerde hij 15 goals en 26 assists in drie seizoenen, wat hem een mooie transfer opleverde naar Eredivisie-club Excelsior. Na één seizoen bij Excelsior te hebben gespeeld kwam hij in 2016 bij Heracles Almelo terecht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 🍃 0 7 5 (@brandleykuwas)

Succes in het buitenland

Bij Heracles Almelo werd Brandley Kuwas een absolute smaakmaker. In drie seizoenen wist hij in 106 wedstrijden 23 goals en 40 assists te produceren. Omdat een transfer naar een Nederlandse topclub uitbleef, koos hij voor het grote geld in de zandbak. Hij vertrokt naar Dubai om te gaan spelen voor Al-Nasr. “Ik kan mezelf financieel binnenspelen in Dubai. Geld is niet alles, maar ik kan mijn moeder nu wel een rustiger leven geven. Ik zie mijn moeder nog staan langs de zijlijn in de sneeuw en in de kou. In onze cultuur is onze moeder heel belangrijk, dus nu wil ik wat voor haar terug doen.” Aldus Brandley Kuwas. Uiteindelijk speelde hij na Al-Nasr nog voor Al-Jazira, Maccabi Tel Aviv FC. Momenteel staat hij onder contract bij Giresunspor dat uitkomt op het hoogste niveau in Turkije.